Cafetaria de Krab in Krabbendijke opgenomen in Nationale Smulgids

P E R S B E R I C H T

Nieuwe gids met frituurspeciaalzaken “die een omweg waard zijn”

Cafetaria de Krab in Krabbendijke opgenomen in Nationale Smulgids

Krabbendijke, oktober 2019.

Cafetaria de Krab in Krabbendijke is opgenomen in de eerste editie van de Nationale Smulgids. Deze nieuwe adreswijzer met “frituurspeciaalzaken die een omweg waard zijn” vormt de opmaat tot een sterrengids voor cafetaria’s, snackbars en frituren in ons land. Tegelijk met de verschijning van de Nationale Smulgids, vindt de aftrap plaats van de online ratingstool Smulscore. Hiermee kunnen consumenten frituurspeciaalzaken die in de gids staan, alsmede honderden andere frituurbedrijven, beoordelen.

De eerste editie van de Nationale Smulgids bevat de gegevens van nog tientallen andere cafetaria’s, snackbars en frituren in alle windstreken van Nederland. Het gaat om frituurspeciaalzaken die beschikken over de keurmerken Goed Gefrituurd (“teken van uitmuntend vakmanschap”) en/of Met Goud Bekroond (“door keurmeesters beoordeelde ambachtelijke frituurspecialiteiten”).

De Nationale Smulgids is een initiatief van vakvereniging ProFri en gerealiseerd in samenwerking met het Nederlands Frituurcentrum. “Restaurants hebben hun eigen culinaire gidsen. Het werd de hoogste tijd om onderscheidende frituurspeciaalzaken op een soortgelijke wijze voor het voetlicht te brengen. Wij zetten hiermee de eerste stap,” zegt Frituurcentrum-directeur Frans van Rooij.

De nieuwe “sterrengids” voor frituurspeciaalzaken zal in de toekomst verder worden uitgebreid, zodat op termijn een volwaardig boekwerk met honderden bijzondere frituurspeciaalzaken ontstaat. In toekomstige edities zullen niet alleen de twee keurmerken, maar ook de prestaties via het nieuwe consumentenplatform Smulscore, een criterium vormen voor opname in de Nationale Smulgids.

Meer weten? Kijk op www.smulgids.nl of neem contact op met Frans van Rooij, Nederlands Frituurcentrum in Veldhoven, 040-7200900.