“Van de nood een deugd gemaakt”

In het advertentieblad van week 14 een artikel over onze nieuwe Brasserie: “Van de nood een deugd gemaakt”. Daarnaast een foto met de een nieuwe sneakpeak van de inrichting.

“…We besloten dus het roer een beetje om te gooien en inmiddels is ons eetcafé bijna omgetoverd
tot een geheel vernieuwde brasserie. De inrichting is totaal vernieuwd en we hebben er ontzettend veel zin in om weer open te gaan…”

2020 was een bewogen jaar voor de horeca. Het was vooral een jaar met veel onzekerheden. Mogen we wel of niet open? En hóe mogen we open, hoeveel personen mogen er binnen of op het terras? Onze klanten moesten wennen aan het vragenlijstje dat hun bij binnenkomst werd voorgeschoteld, en aan allerlei nieuwe regels. Ongestoord aan de bar hangen, even langs een ander tafeltje lopen voor een praatje – het kon allemaal niet meer. Dat is zo anders als dat het hoort te zijn, want mensen zoeken elkaar immers in de cafés op voor gezellige momenten. We hebben ons best gedaan om met onze klanten in gesprek te blijven en te ‘handelen’ met steeds weer nieuwe regels.
Gelukkig zijn we altijd open kunnen blijven met de afhaal in ons cafetaria. Gelijk in de eerste lockdown hebben we een speciale  bestelwebsite gemaakt. Het was een leuke uitdaging om het allemaal goed te laten functioneren, ook al is alles zo anders geworden dan we gewend waren. Ons personeel mist bijvoorbeeld enorm de gezelligheid met de klanten. Er hangen nu schermen op en de mensen komen hun bestelling op het afgesproken tijdstip alleen maar even ophalen. Hierdoor is er jammer genoeg weinig tijd en gelegenheid voor een gesprekje. Wel zijn we ontzettend dankbaar dat veel mensen zijn blijven genieten van onze producten. Thuis genieten van een heerlijke maaltijd, daar doen we graag ons best voor.
Ondertussen was er de laatste jaren al veel veranderd in het caféleven, zoals het rook- en alcoholbeleid, en mede daardoor zoeken mensen nu vaker vertier in de huissfeer. Wij maakten ons al een tijdje zorgen of in ons eetcafé nog wel elke avond gasten zouden komen, om te eten of even een drankje te halen. We zagen met lede ogen aan dat mensen meer thuis bleven, vooral op doordeweekse dagen. Dan stonden wij ons in een lege bar natuurlijk af te vragen waar de mensen zaten en hoe het verder moest nu er zoveel veranderd was. En zo ontstonden er langzaam nieuwe plannen voor de toekomst. Wat die toekomst ons gaat brengen kan uiteraard niemand weten. Maar wij hopen op betere tijden: een gezond Nederland en alle horeca weer open, zodat de mensen hun contacten weer kunnen ontmoeten ín de horeca.
Daarom hebben wij van de nood een deugd gemaakt en zijn we flink gaan verbouwen. Ons eetcafé was wel aan een nieuwe uitstraling toe en daar waren we in ons hoofd al een tijdje mee bezig. COVID-19 maakte dat we niet zomaar konden blijven afwachten totdat ons café weer ongestoord gezellig kon volstromen. We besloten dus het roer een beetje om te gooien en inmiddels is ons eetcafé bijna omgetoverd tot een geheel vernieuwde brasserie. De inrichting is totaal vernieuwd en we hebben er ontzettend veel zin in om weer open te gaan. We missen de gezellige contacten met de klanten heel erg. In onze nieuwe brasserie hopen wij jong en oud te ontvangen voor een ontspannen hapje en drankje, een plek waar iedereen zich op zijn gemak voelt. Of er nu wat te vieren is of dat er nodig eens lekker bijgepraat moet worden, bij ons is daar prima de gelegenheid voor. Heerlijk toch, dat dit gewoon op het eigen dorp kan? Wij maken graag onze lekkere gerechten en specialiteiten voor onze gasten klaar. Daarbij staat de kwaliteit van het eten onveranderd hoog in het vaandel. Omdat we vorig jaar het grootste deel van het jaar gesloten zijn geweest, was het natuurlijk wel heel spannend om zoveel geld uit te geven aan een verbouwing. Maar wij zijn ervan overtuigd dat mensen het gemist hebben om samen ergens te kunnen eten. Dat mensen willen genieten van een hapje buiten de deur, gemakkelijk en in de buurt. Met de kinderen, of met vrienden of vriendinnen. We kunnen als mensen toch niet zonder onze sociale interactie? We missen het toch om mensen te ontmoeten, gezellig te tafelen, te borrelen, sporten, shoppen, etc. Kunt u ook niet wachten?! Wij in ieder geval niet!

Het orginele artikel kun je hier lezen: Krab_personeel_AR1421

Referentie: Advertentieblad Reimerswaal: https://issuu.com/advertentiebladreimerswaal/docs/bewijsnummer_ar1421