Wij zijn de Krab en dit is wie we zijn en waar we voor staan:

Al bijna 40 jaar is Brasserie & Cafetaria de Krab een kernfactor in de Horeca in Krabbendijke en omgeving. Kwaliteit en klantvriendelijkheid zijn top-prio binnen ons bedrijf. We zijn continu bezig met verbeteren en vernieuwen en volgen de laatste trends op horeca gebied op de voet. Om ons zelf scherp te houden zijn we lid van brancheorganisatie Profi; zij zorgen voor een klankbord en regelmatige keuringen met mystery guests om ons scherp te houden. Vorig jaar zijn we door hen beloond met een score van 93% en dit jaar hebben wij een score van 94% behaald. Daarnaast staan we ook in de Nationale Smulgids (https://www.smulgids.nl/).

De Krab is centraal gelegen in het hart van Krabbendijke. Kwaliteit & ambacht kenmerken onze werkwijze. Wij gaan alleen voor de beste kwaliteit, daarom bakken we zelf onze verse frieten voor en komen veel van onze producten uit eigen keuken.

Friet bakken zit ons in de genen; 4 generaties en al meer dan 60 jaar verstaan wij ons vak. Eind jaren 50 is Jacobus Ots, de overopa van de huidige eigenaar Michael Ots, begonnen met zijn cafetaria in Rilland. Zijn Zoon Frans Ots Sr. volgde hem op. Na enige jaren heeft dochter Jo Ots het cafetaria in Rilland over genomen en is Frans Sr samen met zijn zoon Frans Jr. zich op andere vlakken met friet bezig gaan met o.a. een eigen frietfabriekje en een horecagroothandel. Op 13 mei 1983 begon Frans Ots Jr. met zijn vrouw Jannie een cafetaria in Krabbendijke aan de Dorpsstraat. Omdat de locatie aan de Dorpstraat te klein werd is de Krab in 1999 verhuisd naar de Noordweg, waar we nog steeds gevestigd zijn.

Vanaf 2018 zijn Michael Ots en zijn vrouw Annemiek in het bedrijf gekomen en samen vader met Frans jr. een VOF gestart. Om als Horecabedrijf al bijna 40 jaar te bestaan is een unicum en dat bereik je alleen door continu met de tijd mee te gaan en te blijven vernieuwen. Ook nu in de Corona-tijd blijven we daar ondanks alle uitdagingen voor gaan. Daarom hebben bij de start van de 2de lockdown in Oktober besloten om van de nood een deugd te maken en de tijd dat we gesloten zijn te benutten om een nieuwe concept te starten en ons Eetcafe om te bouwen naar Brasserie. Zo zetten we in op een positieve toekomst, want we vinden dat de mensen op Krabbendijke een fijne plek verdienen om elkaar te ontmoeten en met jullie steun gaat ons dat lukken want we gaan ons niet laten stoppen door Corona! Hoe en wat precies houden we nog even voor ons.

Graag tot ziens in ons cafetaria voor de afhaal en hopelijk ook weer snel om eens lekker te tafelen in onze nieuwe Brasserie.